BIOPOLIMERLAR ASOSIDA EKOLOGIK TOZA QADOQLASH MATERIALLARI TEXNOLOGIYASI - Zulfiqorov Muxtorali Usmonali o’g’li (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Maqolada biopolimerlarning tarkibiy tuzilishi, ularning qadoqlash materiallari sifatidagi afzalliklari hamda ekologik ustunliklari tahlil qilinadi. An’anaviy plastiklarning tabiatda uzoq vaqt saqlanib qolishi global ekologik muammolardan biri bo‘lib, biopolimer asosidagi qadoqlash materiallari bu muammoni bartaraf etishda muhim omil hisoblanadi [1]. Maqolada shuningdek, biopolimerlarning fizik-kimyoviy xususiyatlari, biodegradatsiya jarayonlari, sanoatda qo‘llanish tajribalari va istiqbollari muhokama qilinadi