Iqtisodiy xavfsizlik: global tahdidlar va milliy javob choralar - Axrorov Elyorjon Baxtiyor oʻgʻli (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston iqtisodiy xavfsizligini ta’minlash masalasi zamonaviy global tahdidlar fonida tahlil etiladi. Maqolada geoiqtisodiy bosimlar, moliyaviy inqirozlar, sanksiyalar, valyuta beqarorligi, oziq-ovqat va energetika inqirozlari singari global omillarning ta’siri ko‘rsatilib, O‘zbekiston tomonidan qabul qilinayotgan milliy chora-tadbirlar chuqur o‘rganiladi. Jumladan, oziq-ovqat va energetik xavfsizlik, moliyaviy mustahkamlik, tashqi qarz siyosati, raqamli xavfsizlik va import o‘rnini bosuvchi ishlab chiqarish orqali tahdidlarga qarshi strategik yechimlar yoritiladi. Maqola xulosasida iqtisodiy xavfsizlikni ta’minlashda kompleks yondashuv, sektorlararo integratsiya va milliy suverenitet muhim omillar sifatida asoslab beriladi.