BARABANLI QURITGICHNING NASADKALARIDA QOʻLLANILADIGAN MATERIALLARNING ISSIQLIK VA KORROZIYAGA CHIDAMLILIGINI TAHLIL QILISH - Jumayev , Mirzohidjon (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu maqolada barabanli quritgich nasadkalarida qoʻllaniladigan materiallarning issiqlikka va korroziyaga chidamlilik xususiyatlari tahlil qilinadi. Quritgichning samaradorligini oshirishda material tanlovining ahamiyati, yuqori harorat va agressiv muhit ta’sirida yuzaga keladigan fizik-kimyoviy oʻzgarishlar oʻrganiladi. Shuningdek, zanglamaydigan poʻlat, alyuminiy qotishmalari va issiqlikka chidamli poʻlat turlarining afzalliklari solishtirib koʻrsatiladi. Tadqiqot natijalari asosida ishlab chiqarish jarayonida eng maqbul materiallarni tanlash boʻyicha tavsiyalar beriladi.