Xorazm tarixini o‘rganishda tarixchi olim Yahyo G‘ulomovning roli - Sobirov, Bezodbek (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu maqolada Xorazmda sug‘orish ishlari tarixini o‘rganishga katta hissa qo‘shgan o‘zbek arxeolog olimi Y.G’.G’ulomovning ilmiy izlanishlari va arxeologik tadqiqotlari natijasida voxada ishlab chiqaruvchi kuchlarning rivojlanishi va Xorazmda davlatchilik taraqqiyoti ochib beriladi shuningdek, Xorazm tarixini o‘rganishga qo‘shgan boy ilmiy merosi to‘g‘risida so‘z yuritiladi.