VAQTINCHALIK ISHEMIK XURUJLARGA EGA KEKSA BEMORLARDA INSTRUMENTAL TADQIQOT USULLARI - Bahodirova M.A; Isamuxamedova S.Yu. (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Vaqtinchalik ishemik xuruj (TIA) - bu 24 soat ichida nevrologik funktsiya to'liq tiklanadigan, ammo keyinchalik ishemik insult xavfi yuqori bo'lgan qisqa muddatli miya qon-tomir halokati. Epidemiologik kuzatuvlarga ko‘ra, insult bemorlarning 10-20 foizida TIA dan keyingi dastlabki uch oy ichida rivojlanadi, ularning yarmi dastlabki ikki kun ichida sodir bo‘ladi