TURAR JOY BINOLARI EKSPLUATATSIYASIDA TA’MIRLASH XARAJATLARINI ASOSOLASH - Muminova , Gulbahor (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Mazkur maqolada turar joy binolarini ekspluatatsiya qilish jarayonida ta’mirlash xarajatlarini iqtisodiy jihatdan asoslash masalalari yoritilgan. Binolarning texnik holatini baholash, ularning xizmat muddati va foydalanish samaradorligini oshirishga qaratilgan texnik-iqtisodiy tahlillar keltirilgan. Shuningdek, ekspluatatsiya davrida yuzaga keladigan ta’mirlash ehtiyojlarini oldindan prognozlash, xarajatlarni rejalashtirish hamda optimal moliyaviy yechimlarni ishlab chiqishning ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda me’yoriy hujjatlar, qurilish iqtisodiyoti tamoyillari hamda amaliy tajribalar asosida ta’mirlash harajatlarini kamaytirish va resurslardan oqilona foydalanish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan.