AYLANA IGNA DONLI TRIKOTAJ MASHINALARIDA INTELLEKTUAL KAMERALAR ASOSIDA SIFAT NAZORATINI AVTOMATLASHTIRISH TIZIMI - Abdumalikov, A.A.; Oripov, J.I.; Tojaliyev, D.O‘. (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Mazkur maqolada aylana igna donli trikotaj mashinalarida intellektual kameralar yordamida sifat nazoratini avtomatlashtirish masalalari yoritilgan. Kompyuter ko‘rish texnologiyalari hamda sun’iy intellekt algoritmlari asosida nuqsonlarni real vaqt rejimida aniqlash va ishlab chiqarish samaradorligini oshirishga doir yondashuvlar tahlil qilingan. Shuningdek, resurs tejamkor texnologiyalarni joriy etish orqali ishlab chiqarish jarayonini optimallashtirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.