G‘O‘ZANI O‘SUV DAVRIDA SUV TEJOVCHI TEXNOLOGIYALARNING SAMARADORLIGI - Matkarimov , N.B.; Qadirova , F.E. (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Go’za O’zbekiston qishloq xo’jaligida asosiy ekin sifatida yetishtiriladi va uni o’sib – rivojlanishi uchun urug’ sifati, agrotexnik tadbirlar, tuproq sharoiti kabi suv ham muhim omil bo’lib xizmat qiladi. Suv respublika iqtisodida muhim ahamiyat kasb etishini hisobga olsak, hozirga kelib qishloq xo’jaligi ekinlarini yetishtirishda suv tejovchi texnologiyalardan foydalanish muhim hisoblanadi.