MADANIY MEROS RESURSLARIDAN SAMARALI FOYDALANISHNI AFZALLIKLARI - Matsapayeva , Xilola (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Madaniy meros resurslaridan samarali foydalanish jamiyatning iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy rivojlanishiga katta hissa qo‘shadi. Ushbu tezisda madaniy merosni saqlash va undan foydalanishning afzalliklari, jumladan, turizmni rivojlantirish, ta’limni yaxshilash, madaniy xilma-xillikni ta’minlash va barqaror rivojlanishga ko‘maklashish masalalari ko‘rib chiqiladi. Madaniy meros resurslari nafaqat o‘tmishni saqlab qoladi, balki kelajak avlodlar uchun iqtisodiy va ijtimoiy manfaatlar yaratadi.