GANODERMA LUCIDUM EKSTRAKTINING GASTROENTEROLOGIK KASALLIKLARDA QO‘LLANILISHI - Qodirova Saodat Rahimjonovna, (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Annotatsiya. Ushbu ilmiy tezisda Ganoderma lucidum ekstraktining gastroenterologik kasalliklarda, xususan ichak disbiozi bilan kechuvchi yara kasalliklarida qo‘llanilish samaradorligi o‘rganildi. Tadqiqot davomida ekstraktning ichak mikrobiotsenozi, immunologik holat, antioksidant tizim va bemorlarning psixoemotsional ko‘rsatkichlariga ta’siri baholandi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, Ganoderma lucidum ekstrakti ichak mikroflorasini normallashtiradi, yallig‘lanish mediatorlarini kamaytiradi hamda immun tizim faoliyatini yaxshilaydi. Shuningdek, antioksidant faollikning ortishi va bemorlarning hayot sifatining yaxshilanishi kuzatildi. Olingan ma’lumotlar Ganoderma lucidum ekstraktining gastroenterologik patologiyalarni kompleks davolashda istiqbolli vosita ekanligini tasdiqlaydi.