IQTISODIY TERMINLARNI O‘QITISHDA KEYS-METOD VA ROLLI O‘YINLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Djamalutdinova Barno Ramizitdinovna,; Tursunmurodova Komila O’tkir qizi,; Dadamirzayeva Mushtariybegim G’ayratjon qizi, (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada iqtisodiy terminlarni o‘qitish jarayonida keys-metod (case study) va rolli o‘yinlardan foydalanishning nazariy asoslari hamda amaliy samaradorligi tahlil etilgan. Tadqiqot davomida interaktiv metodlarning o‘quvchilarning iqtisodiy tushunchalarni anglash darajasi, mustaqil fikrlashi va amaliy ko‘nikmalariga ta’siri o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, keys-metod real iqtisodiy vaziyatlarni modellashtirish orqali analitik fikrlashni rivojlantiradi, rolli o‘yinlar esa kommunikativ va ijtimoiy kompetensiyalarni shakllantiradi. Ushbu metodlarning integratsiyalashgan holda qo‘llanilishi iqtisodiy terminlarning samarali o‘zlashtirilishini ta’minlaydi.