QOVUN YETISHTIRISHDA ZAMONAVIY AGROTEXNOLOGIYALARNI QO’LLASH SAMARADORLIGI - Ruzmetova Quvonchoy, (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Qovun yetishtirishda zamonaviy agrotexnologiyalarni qo‘llash hosildorlik, sifat, resurslardan samarali foydalanish va ekologik barqarorlikni oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu tadqiqotda qovun ekinlarini intensiv sug‘orish, mulchalash, yer osti oziqlantirish, biologik himoya vositalari va agrotexnik monitoringning hosil va sifat ko‘rsatkichlariga ta’siri batafsil o‘rganildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, zamonaviy texnologiyalar yordamida hosildorlik 20–35% ga oshdi, mevalarning shirinligi va saqlash muddati yaxshilandi, resurslardan samarali foydalanish esa sezilarli darajada oshdi.