ALOE VERA O'SIMLIGI MORFOLOGIYASI, KIMYOVIY TARKIBI VA TOKSIK XUSUSIYATLARI - Shoraxmedova Yoqutxon Alisher qizi, (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada Aloe vera o‘simligining morfologik tuzilishi, kimyoviy tarkibi va toksik xususiyatlari kompleks tarzda tahlil qilingan. O‘simlikning vegetativ organlari, xususan barglarining tuzilishi va undagi biofaol moddalar tarkibi ilmiy jihatdan yoritilgan. Polisaxaridlar, vitaminlar, fermentlar va antraxinon birikmalarining biologik ahamiyati hamda ularning organizmga ta’siri baholangan. Shuningdek, o‘simlik tarkibidagi ayrim moddalar yuqori dozada qo‘llanganda yuzaga keladigan toksik ta’sirlar va ularning mexanizmlari ko‘rib chiqilgan.