O‘RTA ASR MUSULMON TARIXCHILARIDA G‘AZZOLIY OBRAZI - Rajabova Sitorabonu Tohirovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Mazkur maqolada o‘rta asr musulmon tarixchilarida Abu Hamid al-G‘azzoliy obrazi tahlil qilinadi. Tadqiqotda G‘azzoliy shaxsiyati, ilmiy merosi, tasavvufiy va fiqhiy faoliyati, shuningdek, o‘rta asr musulmon tarixchilarining u haqidagi qarashlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada G‘azzoliy ilm-fan va diniy tafakkurdagi roli, shaxsiy fazilatlari va jamiyatdagi ahamiyati yoritiladi.