MUSIQA MADANIYATI DARSLARIDA INTERAKTIV TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASH METODLARI - Kalonova Farangiz Baxriddinovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Ushbu maqolada musiqa madaniyati darslarida interaktiv texnologiyalarni qo‘llash metodlari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida zamonaviy pedagogik va raqamli texnologiyalar asosida darslarni tashkil etish, o‘quvchilarning musiqiy bilimlarini, amaliy ko‘nikmalarini hamda ijodiy faoliyatini rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Interfaol metodlar, jumladan, multimediya vositalari, raqamli platformalar, audio va video materiallar, virtual mashg‘ulotlar orqali dars samaradorligini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada interaktiv texnologiyalar yordamida o‘quvchilarning musiqaga bo‘lgan qiziqishini kuchaytirish, ularning mustaqil va tanqidiy fikrlashini rivojlantirishning pedagogik ahamiyati asoslab beriladi.