MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA KOGNITIV JARAYONLARNI RIVOJLANISHINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Rasulov Jasur Saparovich; Doniyeva Gulnoza G‘ayrat qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda kognitiv jarayonlarni rivojlanishining o‘ziga xos xususiyatlari ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil etilgan. Tadqiqotda diqqat, xotira, tafakkur, nutq va idrok jarayonlarining yoshga xos rivojlanish xususiyatlari ochib berilgan. Shuningdek, maktabgacha yosh davrida o‘yin faoliyatining kognitiv jarayonlar rivojiga ta’siri hamda ta’lim muhitining ahamiyati ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Maqola maktabgacha ta’lim amaliyotida kognitiv rivojlanishning o‘ziga xos xususiyatlarini hisobga olgan holda ta’lim jarayonini samarali tashkil etishga xizmat qiladi.