VOLEYBOLCHI QIZLARNING YUQORI SPORT DARAJASIDA PSIXOLOGIK TAYYORGARLIGI VA UNING SAMARADORLIKKA TA’SIRI - Ro‘zmatova Nadejda Akbarali qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya Mazkur tezisda yuqori malakali voleybolchi qizlarning psixologik tayyorgarligi, musobaqaga ruhiy holatni safarbar qilish, stressga chidamlilik, qaror qabul qilish tezligi, o‘z-o‘zini boshqarish ko‘nikmalari hamda jamoaviy muloqotning sport natijalariga ta’siri ilmiy yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tezisda psixologik tayyorgarlikning zamonaviy usullari, sportchi qizlar organizmida kechadigan emotsional jarayonlar va ularning irodaviy sifatlari sport samaradorligini oshirishdagi o‘rni yoritilgan.