O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTIDA INNOVATSION RIVOJLANISHNING AHAMIYATI. - Abdulhamidova Kumush Axmadovna; Hamrayev Bahodir Baxtiyarovich (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston iqtisodiyotining barqaror rivojlanishi va global raqobatbardoshlikni ta’minlashda innovatsion faoliyatning muhim rolini o‘rganadi. Mamlakatning 2022–2026-yillarga mo‘ljallangan Innovatsion rivojlanish strategiyasi va 2024–2025-yillarga yo‘l xaritasi asosida innovatsiyalarning sanoat, xizmat ko‘rsatish va raqamli iqtisodiyotga ta’sirini tahlil etiladi. 2025-yilda iqtisodiy o‘sish prognozi (6,6%) va startaplar fundingidagi 111% o‘sish misolida innovatsiyalarning ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyotga hissa qo‘shishi ifodalangan.