RAQAMLI IQTISODIYOT: RIVOJLANISH TENDENSIYALARI, MUAMMOLAR VA ISTIQBOLLAR - Islamova Bahora Anvar qizi; Gafurova Dilobar Karamatova; Toshmurodova Nurxon Dilmurod qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotning shakllanish jarayoni, uning asosiy yo‘nalishlari, zamonaviy iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni hamda mamlakatlar, xususan O‘zbekiston iqtisodiy tizimiga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilingan. Raqamli transformatsiya jarayonlari, elektron tijorat, raqamli moliya, katta ma’lumotlar, sun’iy intellekt kabi texnologiyalarning iqtisodiy samaradorlikni oshirishdagi roli yoritilgan.. Maqola yakunida O‘zbekistonda raqamli iqtisodiyotning istiqbollari, innovatsion texnologiyalarni joriy etishning ahamiyati va strategik vazifalar asoslab berilgan.