TERMODINAMIKANING ASOSIY QONUNLARI VA ENERGIYA SAQLANISH PRINSIPI - Begmuradov Shohzod Dilmurod o'g'li (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada termodinamikaning asosiy qonunlari va energiya saqlanish prinsipi batafsil tahlil qilinadi. Maqolada energiya, issiqlik, ichki energiya, entropiya, tizim, harorat, ish kabi asosiy tushunchalar tushuntiriladi va ularning amaliy va nazariy ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, maqolada energiyaning shakllari, ularning o‘zaro aylanishi, real tizimlarda energiya almashinuvi jarayonlari va tabiatdagi termodinamik qonunlarning roli ko‘rsatiladi. Tadqiqot jarayonida termodinamikaning nolchi, birinchi, ikkinchi va uchinchi qonunlari o‘rganiladi va ular asosida energiya saqlanish prinsipining ilmiy va amaliy ahamiyati tushuntiriladi. Maqola talabalar, ilmiy xodimlar va energetika, muhandislik, fizikaviy sohalarda faoliyat yurituvchi mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mo‘ljallangan.