RANG MASSASI MASALASI TASVIRIY SAN’AT NUQTAI NAZARIDAN: NAVOIY ASARLARIDA TADQIQOT - Qutliyeva Mahbuba Bekpulatovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu tadqiqotda rang massasi masalasi tasviriy san’at nuqtai nazaridan Alisher Navoiy asarlarida tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida Navoiy ijodidagi badiiy obrazlar, ranglarning vizual ifodasi va ularning kompozitsiyadagi muvozanati o‘rganildi. Rang massasi orqali asardagi ruhiy holat, estetika va badiiy ma’no shakllanishi, shuningdek, kompozitsion yechimlarning tasviriy san’at aspektida tahlili amalga oshirildi. Tadqiqot natijalari rang massasi bilan ishlashning nazariy va amaliy jihatlarini aniqlashga, shuningdek, o‘quv jarayonida san’at pedagogikasida qo‘llanish imkoniyatlarini ochib beradi.