Ekologik kimyo: atrof-muhitni himoya qilishda kimyoning o‘rni - Yodgorova Nozima Ulugʻbek qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ekologik kimyoning hozirgi zamon fanidagi o‘rni, uning asosiy vazifalari hamda atrof-muhitni himoya qilishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Atmosfera, suv va tuproq tarkibidagi kimyoviy o‘zgarishlar, sanoat chiqindilari va ularning tabiiy muhitga ta’siri haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, kimyo fanining ekologik muammolarni hal etishda tutgan o‘rni, “yashil kimyo” konsepsiyasi va barqaror rivojlanish tamoyillarining kimyoviy jihatlari yoritiladi.