Milliy kashta san’ati asosida bolalar liboslarida zamonaviy dizayn yaratish - Nematova Tursuntosh Alisher qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada milliy kashta san’atining bolalar liboslari dizaynidagi o‘rni, estetik va pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Milliy kashtachilik nafaqat badiiy bezak vositasi, balki bolalarda estetik did, milliy identitet va ijodiy tafakkur shakllantirishning samarali usuli sifatida qaraladi. Maqolada kashta naqshlarini rang uyg‘unligi bilan zamonaviy fasonlarda qo‘llashning estetik, pedagogik va ijtimoiy jihatlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, milliy kashta san’ati bolalar liboslarining zamonaviy dizaynini boyitib, ularni milliy qadriyatlar bilan tanishtiradi.