SHAMOL ENERGIYASI VA AERODINAMIKA QONUNLARI - HUSANOVA NARGIZA (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada shamol energiyasining fizik asoslari, aerodinamik qonunlar va ularning shamol turbinalari ishida tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Shamol oqimlarining kinetik energiyasi va uni elektr energiyasiga aylantirish prinsiplari, shamol turbinalarining konstruksiyasi, ishlash samaradorligi hamda ekologik va iqtisodiy afzalliklari bayon etiladi. Shuningdek, shamol energetikasining rivojlanish istiqbollari va O‘zbekiston sharoitida undan foydalanish imkoniyatlari haqida ham fikr yuritiladi.