UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA O‘QUVCHILARDA BADIIY TAFAKKUR VA TASVIRIY SAVODXONLIKNI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - G‘aybullayeva Mehribon G‘olibovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
ANOTATSIYA: Maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida o‘quvchilarda badiiy tafakkur va tasviriy savodxonlikni shakllantirish pedagogik asoslari o‘rganilgan. Tasviriy savodxonlik o‘quvchining badiiy tafakkurini rivojlantiradi, estetik didini shakllantiradi va ijodiy qarorlar qabul qilish ko‘nikmalarini oshiradi. Maqolada Shovdirov S. A. va boshqa olimlarning ilmiy ishlari asosida badiiy tafakkur va tasviriy savodxonlikni rivojlantirishning samarali metod va usullari tahlil qilingan. Shu bilan birga, interfaol pedagogik yondashuvlar va zamonaviy texnologiyalardan foydalanishning pedagogik samaradorligi ko‘rsatib berilgan.