Teatr O‘yinlari Orqali Nutq Va Ijtimoiy Ko‘nikmalarni Rivojlantirish - Otaboyeva Dilshoda Sa'dulla qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqola teatr o‘yinlari orqali bolalarning nutq va ijtimoiy ko‘nikmalarini rivojlantirishning samarali usullari haqida batafsil ma'lumot beradi. Teatr o‘yinlari nafaqat bolalarning nutqini rivojlantirish, balki ularning ijtimoiy ko‘nikmalarini (muloqot, empatiya, jamoada ishlash, boshqalar bilan hamkorlik qilish) shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada teatr o‘yinlarining bolalarning emotsional, kognitiv va ijtimoiy rivojlanishiga ta’siri, shuningdek, ularning kreativ fikrlash va tasavvurini oshirishdagi ahamiyati yoritilgan. Teatrning pedagogik imkoniyatlari bolalar uchun yangi bilimlarni qabul qilish, nutqni aniq va ravon ifodalash va ijtimoiy vaziyatlarga moslashishda muhim vosita sifatida ishlatiladi. Maqola ta’lim muassasalarida teatr metodlarini qo‘llashning zarurligini va bu usullar bolalar rivojlanishiga qo‘shgan hissasini ko‘rsatadi.