ILDIZ CHEGARALARI VA SHTURM TEOREMASI: TENGLAMALAR ILDIZLARINI ANIQLASH - Boboqulova Durdona Sanjar qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada algebraik tenglamalarning haqiqiy ildizlarini aniqlashda qo‘llaniladigan ildizlar chegarasi metodlari hamda Shturm teoremasi haqida batafsil ma’lumot berilgan. Ildizlarning mavjudlik intervali, ularning soni va joylashuvini aniqlashda bu yondashuvlar yuqori samaradorlikka ega. Maqolada nazariy asoslar, algoritmik yondashuvlar va amaliy misollar orqali ushbu metodlarning afzalliklari yoritilgan.