O‘quvchilarning tasviriy va grafik ko‘nikmalarini rivojlantirishda innovatsion pedagogik metodlar (8-9 sinflar misolida) - Bobomurodova Sojida Ablakulovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 8-9-sinf o‘quvchilarining tasviriy va grafik ko‘nikmalarini rivojlantirishda innovatsion pedagogik metodlarning ahamiyati o‘rganiladi. Grafik va tasviriy savodxonlik o‘quvchilarda vizual tafakkur, kompozitsion fikrlash va ijodiy ifodani shakllantirishga yordam beradi. Maqolada interfaol dars metodlari, loyiha asosidagi mashg‘ulotlar, raqamli vositalar va amaliy mashg‘ulotlar orqali o‘quvchilarning ijodiy va grafik qobiliyatlarini oshirish usullari yoritilgan. Shu bilan birga, o‘qituvchining yo‘riqchilik roli, baholash va rag‘batlantirish tizimi ham muhimligi ta’kidlangan. Maqola o‘quvchilarning individual va guruhdagi ijodiy faoliyatini rivojlantirishga qaratilgan metodik tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.