Maktab va oliy ta’lim tizimida tasviriy san’at fanlari orqali estetik va ijodiy kompetensiyalarni rivojlantirish” - Aslonova Shaxnoza Islom qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab va oliy ta’lim tizimida tasviriy san’at fanlarining uzviy bog‘liqligi va bu jarayonning o‘quvchilarning estetik va ijodiy kompetensiyalarini shakllantirishdagi roli muhokama qilinadi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, maktab bosqichida olingan asosiy san’at ko‘nikmalari oliy ta’limda chuqurlashtiriladi, talabalarga murakkab loyihalar, interaktiv dizayn ishlari va mustaqil ijodiy ishlarni bajarish imkonini beradi.