BIOLOGIK XILMA-XILLIKNI SAQLASHNING EKOLOGIK VA IJTIMOIY AHAMIYATI - Abdurashidova Shabbona (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada biologik xilma-xillik tushunchasining mohiyati, uning ekologik va ijtimoiy ahamiyati, shuningdek, O‘zbekistonda tabiatni muhofaza qilish va turlarning genetik barqarorligini saqlash bo‘yicha olib borilayotgan chora-tadbirlar yoritilgan. Biologik xilma-xillikni asrash inson hayoti uchun zarur bo‘lgan ekologik muvozanatni saqlab turuvchi eng muhim omillardan biri sifatida talqin etiladi. Maqolada ekologik siyosat, ilmiy tadqiqotlar, xalqaro hamkorlik va aholining ekologik madaniyatini oshirish masalalari ham yoritilgan.