Matematika fanini o’zlashtirishda qiynalayotgan o ‘quvchilarni psixologik qo’llab quvvatlash - Bobojonov Mahkam Davronovich (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Mazkur tezisda matematika fanini o‘zlashtirishda qiyinchiliklarga duch kelayotgan o‘quvchilarni psixologik qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati va usullari yoritilgan. O‘quvchilarning o‘quv motivatsiyasi, o‘ziga ishonchi, diqqat va xotira jarayonlari, shuningdek, emotsional-irodaviy holatlari ularning matematika ta’limida muvaffaqiyatini belgilovchi asosiy psixologik omillar sifatida tahlil etilgan.