YOSHLAR SIYOSIY ONGINI SHAKLLANTIRISHDA NIKKOLO MAKIAVELLINING ‘HUKMDOR’ ASARINING KONSEPTUAL AHAMIYATI - Rabbimov Og'abek Tolib o’g'li (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Mazkur maqolada Nikkolo Makiavellining siyosiy falsafasi, xususan uning mashhur “Hukmdor” asarida ilgari surilgan nazariy yondashuvlar yoshlar siyosiy ongini shakllantirishdagi konseptual ahamiyati nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Makiavelli tomonidan ilgari surilgan real siyosiy boshqaruv, kuch, maqsadga erishish yo‘llari, davlat manfaatlari va pragmatik yondashuvlar zamonaviy siyosiy tafakkur uchun nazariy poydevor bo‘lib xizmat qilmoqda. Ushbu asarda ilgari surilgan konsepsiyalarni yosh avlodga tanishtirish, ularda siyosiy tafakkur, tanqidiy fikrlash va realistik yondashuvni shakllantirishda muhim vosita sifatida ko‘rilmoqda. Maqolada asarning dolzarbligi, mafkuraviy tarkibi, tarixiy kontekstdagi o‘rni hamda hozirgi globallashuv davrida yoshlar ijtimoiy-siyosiy faoliyatini yo‘naltirishdagi o‘rni yoritiladi.