XIZMAT KO‘RSATISH KORXONALARIDA SIFAT VA SAMARADORLIKNI OSHIRISHNING TASHKILIY-IQTISODIY MEXANIZMLARI - BURXONOVA NARGIZA MIRSHOHID QIZI (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu maqolada xizmat ko‘rsatish korxonalarida xizmat sifati va samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi tashkiliy va iqtisodiy mexanizmlar tahlil qilingan. Jumladan, boshqaruv tizimini takomillashtirish, xizmat ko‘rsatish jarayonlarini raqamlashtirish, xodimlar malakasini oshirish, sifat menejmenti tizimlarini joriy etish hamda iqtisodiy rag‘batlantirish choralarining amaliy natijalari ko‘rib chiqilgan. Maqolada, ushbu mexanizmlarning xizmat ko‘rsatish sohasida raqobatbardoshlikni oshirish, xaridorlar sodiqligini mustahkamlash va korxona daromadlarini ko‘paytirishdagi o‘rni asoslab berilgan.