Markaziy bankning oltin-valyuta zaxiralari va ularning barqarorlikka ta’siri - Djumayev Muxlis Djumayevich (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu tezisda Markaziy bankning oltin-valyuta zaxiralari mamlakatning moliyaviy va iqtisodiy barqarorligini ta’minlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Oltin-valyuta zaxiralari ichki va tashqi iqtisodiy zarbalarni yumshatish, milliy valyuta kursini barqarorlashtirish hamda importni moliyalashtirish imkoniyatlarini oshirishda muhim omil sifatida qaraladi. Shuningdek, xalqaro tajribalar asosida O‘zbekiston sharoitida zaxiralarni boshqarishning samarali mexanizmlari yoritiladi.