Xalqaro yumshoq bugʻdoy kollektsiya namunalarini yotib qolishga chidamlilik xususiyatlari - Z.B.Alloberganova; M.R.Raximova; K.S.Atajanova (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Bugʻdoy poyasining yotib qolishi toʻgʻ ridan toʻgʻ ri hosildorlikka salbiy taʻsir etadi. SHuning uchun koʻpgina olimlar taʻkidlashicha yangi kalta poyali va yirik boshoqli mahsuldor navlar yaratish yotib qolishga qarshi kurash choralaridan biridir. Yotib qolishga chidamli va yuqori sifatli hamda boshqa qimmatli xoʻjalik belgi va xususiyatlarga ega boʻlgan bugʻdoy navlarigina hozirgi zamon dehqonchilik talablariga javob bera olishlari mumkin.