O‘G‘ITLASH ME’YORLARI VA KO‘CHAT QALINLIGINING QOVUN MEVALARINING SIFAT KO‘RSATKICHLARIGA TA’SIRI - Satipov , Gaipnazar; Yusupova , Azada (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Maqolada o‘g‘itlash me’yorlari va ko‘chat qalinligining qovun mevalarining sifat ko‘rsatkichlariga ta’siri o‘rganilgan bo’lib, o‘g‘it me’yori gektariga N200:P120:K90 hamda P250:N140:K90 bo’lgan fonlarda hosildorlik ko’rsatkichlari barcha navlarda oshganligi ko’rsatilgan. Yana shuningdek azot, fosfor va kaliy kabi o’g’itlarning o‘simliklarni o‘sishi va meva hosil qilishi uchun muhim ekanligi kabi masalalar ham yoritilgan.