KARDIOMIOPATIYA KASALLIGI: ETIOLOGIYASI, TASNIFI, KLINIK KO‘RINISHLARI VA DAVOLASH STRATEGIYALARI - Meliqulov , Javlon (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Mazkur maqolada kardiomiopatiya kasalligining etiologiyasi, patogenezi, turlari, klinik belgilari va diagnostik usullari, shuningdek, zamonaviy davolash yondashuvlari yoritilgan. Kardiomiopatiya yurak mushak to‘qimalarining birlamchi yoki ikkilamchi zararlanishi bilan tavsiflanadi. Maqolada kasallikning klassifikatsiyasi — dilatatsion, gipertrifikatsion, restriktiv va aritmogen shakllari bo‘yicha tahlil keltirilib, har bir turining klinik xususiyatlari va prognozi muhokama qilinadi.