MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLA TARBIYASIDA O‘YIN FAOLIYATINING O‘RNI - Otanazarova , Nargiza (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalar tarbiyasida o‘yin faoliyatining pedagogik va psixologik ahamiyati yoritilgan. O‘yinning bola shaxsini har tomonlama rivojlantirishdagi o‘rni, uning ijtimoiylashuvi, nutq, tafakkur va xatti-harakat madaniyatini shakllantirishdagi roli tahlil qilingan. Tadqiqot davomida D.B. Elkonin, K.D. Ushinskiy kabi olimlarning o‘yin faoliyatiga oid ilmiy qarashlari hamda zamonaviy pedagogik yondashuvlar o‘rganilgan. Maqolada maktabgacha ta’lim tizimida o‘yin metodlarini qo‘llashning samaradorligi, bolalarda mustaqillik, faollik va ijtimoiy ko‘nikmalarni rivojlantirishdagi o‘rni ilmiy asoslangan.