TALABALIK DAVRIDA PSIXOLOGIK MADANIYATNI SHAKILANTIRISH - Botirova , Yorqinoy (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Talabalik davri — shaxsning intellektual, ijtimoiy va emotsional rivojlanishida eng muhim bosqichlardan biridir. Ushbu davrda psixologik madaniyatning shakllanishi ko‘p qirrali jarayon bo‘lib, u nafaqat bilim va ko‘nikmalar majmuasi, balki shaxsning o‘zini anglash, o‘zaro muloqot madaniyati, hissiy-intellektual barqarorlik va axloqiy qadriyatlar tizimini o‘z ichiga oladi. Psixologik madaniyatning shakllanish darajasini aniqlash va baholash esa talaba shaxsini har tomonlama rivojlantirish jarayonida diagnostika ishlarining muhimligini ko‘rsatadi.