O’QUV-BILUV MOTIVINI SHAKLLANTIRISHDA MALAKA OSHIRISHNING O‘RNI - Bozorov , Vahobiddin (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim jarayonida o‘quv-biluv motivini shakllantirishning asosiy omillari, xususan, pedagoglarning malaka oshirish tizimi orqali kasbiy yondashuvini boyitish orqali erishiladigan ijobiy o‘zgarishlar tahlil etilgan. O‘quvchilarda bilim olishga bo‘lgan ichki ehtiyojni uyg‘otish, ularning o‘qishga qiziqishini mustahkamlash, mustaqil fikrlash va o‘zini rivojlantirishga bo‘lgan motivatsiyani kuchaytirish o‘qituvchining kompetensiyasiga bevosita bog‘liq. Shu jihatdan, malaka oshirish pedagogik jarayonni modernizatsiya qilishda, yangi metodik yondashuvlarni egallashda muhim vosita hisoblanadi.