Davlat organlari va mansabdor shaxslarning ma’muriy sud jarayonlaridagi huquqiy maqomi: qiyosiy tahlil - Madrahimova , Guljahon (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2025)
Maqolada O‘zbekiston, Rossiya va Germaniya tajribasi asosida davlat organlari va mansabdor shaxslarning ma’muriy sud jarayonlaridagi huquqiy maqomi tahlil qilinadi. Ma’muriy sudlar davlat hokimiyati ustidan nazorat mexanizmi sifatida fuqarolarning konstitutsiyaviy huquqlarini himoya qiladi. Germaniyada sudlar mustaqilligi va davlat qarorlarining qonuniyligini tekshirish orqali fuqarolarga ishonch beradi, Rossiyada esa normativ asos keng bo‘lsada, amaliyotda davlat manfaatlari ustuvorlik qiladi. O‘zbekistonda 2018-yilda qabul qilingan Ma’muriy sud ishlarini yuritish kodeksi fuqarolarning huquqlarini himoya qilish va davlat organlarining javobgarligini kuchaytirishga qaratilgan.