TOG‘-KON SANOATI KORXONALARIDA RESURS YO‘QOTISHLARINI KAMAYTIRISHNING IQTISODIY AHAMIYATI - Kurbanova Mehriniso Nematjanovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Mazkur tezisda tog‘-kon sanoati korxonalarida resurs yo‘qotishlarini kamaytirishning iqtisodiy ahamiyati tahlil qilinadi. Konchilikda energiya, suv, xomashyo, texnik vaqt va chiqindilar bilan bog‘liq yo‘qotishlar mahsulot tannarxi, ishlab chiqarish uzluksizligi va raqobatbardoshlikka bevosita ta’sir ko‘rsatadi. “Navoiy KMK” AJ misolida energiya tejalishi va tannarx pasayishi o‘rtasidagi bog‘liqlik ko‘rsatilib, resurslarni boshqarish faqat ekologik emas, balki moliyaviy barqarorlik masalasi ekani asoslanadi.