BIBLIOGRAFIK MENEJER IMKONIYATLARI - G.Ziyodullayeva (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Ushbu ishda zamonaviy ilmiy-tadqiqot jarayonlarida bibliografik menejerlarning (Mendeley, Zotero, EndNote va boshqalar) o‘rni, ahamiyati va ulardan foydalanish texnologiyalari yoritilgan. Maqolada tadqiqotchilar tomonidan adabiyotlar ro‘yxatini shakllantirish, matn ichida iqtiboslar keltirish va axborot manbalarini tizimlashtirish jarayonlarini avtomatlashtirish masalalari chuqur tahlil qilingan. Shuningdek, ushbu dasturiy ta'minotlarning xalqaro ilmiy ma'lumotlar bazalari bilan integratsiyasi, jamoaviy ishlash imkoniyatlari hamda mualliflar vaqtini tejashdagi yuksak samaradorligi ochib berilgan. Tadqiqot natijasida ilmiy maqola va dissertatsiyalarni nashrga tayyorlash sifatini oshirish maqsadida zamonaviy bibliografik menejerlardan unumli foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.