TALABALARDA SO‘G‘LOM MA’NAVIY DUNYOQARASHNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK–PSIXOLOGIK ASOSLARI VA IMKONIYATLARI - Xo’jayeva Gulshoda Jalilovna (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Mazkur tezisda talabalarda sog‘lom ma’naviy dunyoqarashni rivojlantirishning pedagogik va psixologik asoslari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Globallashuv sharoitida yoshlarning ma’naviy immunitetini shakllantirish, milliy va umuminsoniy qadriyatlarga asoslangan dunyoqarashni rivojlantirish zarurligi asoslab beriladi. Tadqiqotda ta’lim mazmuni, metodlari va psixologik omillarning integratsiyasi asosida ma’naviy dunyoqarashni rivojlantirish imkoniyatlari ochib berilgan.