TALABALARNING O‘QUV-BILISH FAOLLIGINI OSHIRISHDA KREDIT-MODUL TIZIMINING O‘RNI - Sattarova Gulnoza Salim qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Ushbu ishda kredit-modul tizimi sharoitida o‘quv-bilish faolligining pedagogik va psixologik tabiatiga oid masalalar ilmiy tahlil va badiiy talqin uyg‘unligida yoritilgan. Tadqiqotda talabaning ta’lim jarayonidagi sub’ektivlik maqomi, mustaqil ta’limning shaxs kamolotiga ta’siri va ichki motivatsiyaning bilish jarayonidagi fundamental ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, xorij tajribasi va milliy ta’lim modelining o‘ziga xos xususiyatlari asosida, talabani reproduktiv bilim egallashdan kreativ tafakkur darajasiga olib chiqishning metodologik asoslari ochib berilgan.