YANGI O‘ZBEKISTONDA MAFKURAVIY TAHDIDLARGA QARSHI KURASHDA MA’NAVIY TARBIYA MASALALARI - Sardor Ashurov (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Annotatsiya. Maqolada milliy mafkuraviy immunitetni oshirishda qadriyatlarning roli, ma’naviy yetuk yoshlar shaxsini shakllantirishning nazariy asoslari va amaliy tamoyillari tahlil qilinadi. Ma’naviy-huquqiy yetuklik yoshlarning axloqiy qadriyatlari, huquqiy bilimlari, huquq va burchlarini anglash darajasi, fuqarolik mas’uliyati va ijtimoiy faolligi birligi sifatida talqin etiladi. Natijada milliy qadriyatlar tizimi bilan huquqiy-demokratik tamoyillar uyg‘unligiga tayangan holda ma’naviy yetuk yoshlarni shakllantirishning asosiy qadriyatlar va an’analarga yo‘naltirilgan tamoyillari asoslab beriladi. Muhokama qismida ushbu tamoyillarning oila, ta’lim tizimi, mahalla va fuqarolik jamiyati institutlari faoliyatida hayotga tatbiq etish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.