O‘zbekiston qishloq xo‘jaligi tizimida javdar (Secale cerale) ishlab chiqarish jarayoni: ekish muddatlari, usullari va agrotexnik tahlil - Axmedova Shohista Mo‘min qizi (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tezisda qishloq xo‘jaligi tizimida javdar (Secale cerale) dan samarali foydalanish, uning ozuqaboplik xususiyatlari keltirilgan. Shuningdek O‘zbekiston sharoitida undan xalq xo‘jaligida foydalanish, hamda ekish muddatlarining o‘simlik unuvchanligiga ta’siri haqida ma’lumotlar keltirib o‘tilgan.