APPENDIKULYAR PERITONIT RIVOJLANISHINING APPENDEKTOMIYA AMALYOTI BAJARILGAN VAQTGA BOG’LIQLIGI - Raxmatullayev Jo’rabek Dilmurot o’g’li; Safoyev Baqodir Barnoyevich; Boltayev Temur Shavkatovich (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Mavzuning dolzarbligi O’tkir appenditsit xirurgik kasallik orasida uchrash holati 59-79% ini tashkil etishi, shundan 8-13 %i asoratlangan shaklda uchraydi, o’lim holati appendetsitdan keyingi peritonitlarda 8-22.5% hollarda uchraydi. Appendikulyar peritonit fonida o’lim ko’rsatkichining yuqoriligi bu kasallikning nechog’liq dolzarbligini ko’rsatmoqda.