LABORATORIYA SHAROITIDA SPERMATOZOIDLARNI TEKSHIRISH VA ULARNING XUSUSIYATLARINI O‘RGANISH - Allamuratova Miyasar Kuralbay qizi; Kurbanova Z. Ch; Hakimov S.A (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqotning maqsadi spermatozoidlarning laborator sharoitida tekshirilishi va ularning xususiyatlarini aniqlashdan iborat. Spermatozoidlarning morfologiyasi, mikroskopik tuzilishi, harakatlilik darajasi va biokimyoviy xususiyatlari, jumladanATP darajasi, laborator medodlar yordamida o’rganiladi. Tadqiqot natijalari reproduktiv biologiya va klinik diagnostika sohalarida spermatozoidlar faoliyatini baholashning ilmiy asoslarini shakllantirishga xizmat qiladi.