ИЖТИМОИЙ ТАРМОҚЛАРДА ВИЗУАЛ КОНТЕНТ ОРҚАЛИ МИЛЛИЙ ҚАДРИЯТЛАРНИ ТАРҒИБОТ ҚИЛИШНИНГ ПСИХОЛОГИК МЕХАНИЗМЛАРИ - Ахмуродов Диёрбек Қурбонбой ўғли (SCIENCE AND CULTURE: INNOVATIONS OF THE 21ST CENTURY, 2026)
Тезисда ижтимоий тармоқларда визуал контент орқали миллий қадриятларни тарғибот қилишнинг когнитив ва психологик механизмлари тадқиқ этилган. Визуал образларнинг матнга нисбатан 60000 марта тезроқ қабул қилиниши, инсон қабул қилаётган ахборотнинг 90% визуал бўлиши ва эмоционал хотиранинг визуал материалларни узоқроқ сақлаши илмий асосланган. Инфографика, мем-маданият, видео-сторителлинг ва рангшунослик принциплари таҳлил қилинган.